Yrteillä ruokaan makua, väriä ja tuoksua.
Yrtit ovat terveellinen tapa saada ruokiin makua, väriä ja tuoksua. Yrtit sisältävät runsaasti terveellisiä ravintoaineita, vitamiineja, kivennäis- ja hivenaineita sekä flavonoideja. Yrteillä on usein positiivinen vaikutus elimistöön ja elimistön toimintoihin. Yrttejä on käytetty vuosituhansien ajan terveyden ylläpitämiseen ja edistämiseen sekä sairauksien parantamiseen. Yrtit voidaan jakaa ominaisuuksiiltaan mm. mauste-, rohto- tai teeyrtteihin.
Seuraavasta listasta löydät yleisimpiä yrttejä, vinkkejä niiden käyttöön, tietoja terveysvaikutuksista sekä kasvatus ja hoito-ohjeita.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Basilika | Korianteri | Kynteli | Laventeli | Meirami |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Oregano | Persilja | Rakuuna | Rosmariini | Ruohosipuli |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Salvia | Sitruunamelissa | Tilli | Timjami | Viherminttu |